Lutger Brenninkmeijer is een echte doorgewinterde verenigingsprofessional. Met een scherpe blik stelt hij zichzelf continu vragen. Dit keer: Voetbal, wat is dat ook alweer?

Nu het Nederlands XI uitgeschakeld is voor de Wereld Kampioenschappen in Rusland, is het team een gewild sparringpartner voor landen die wel in het land van Poetin hun kunstje mogen doen. De eerste wedstrijd van deze test serie was tegen Engeland. Internationaal doen de eilandbewoners niet echt mee om de prijzen dus een prima opstart voor de kersverse bondscoach Koeman. Een vol stadion en een team dat vrijuit kon voetballen. Dat beloofde toch wat.

De line up was spectaculair. Het leek wel of Duncan Stutterheim zelf zich had bemoeid met dit onderdeel. Immers, hij zou graag de Olympische Spelen willen organiseren en zou op deze manier zijn visitekaartje kunnen afgeven. Het werd een prachtige show die iedereen in het stadion met veel bewondering aanschouwde. Na afloop werd en nog gekscherend tegen elkaar gezegd: “het spektakel van vanavond is al geweest”.

Vol nieuwsgierigheid nam ik plaats op

U heeft een deel uit het artikel gelezen. Het hele artikel is beschikbaar voor abonnees van Sport FM, al meer dan 20 jaar het vakblad voor sportorganisaties. Voor €20,00 per jaar ben je al abonnee en dan krijg je 4x per jaar Sport FM op de mat, 4x per jaar een digitaal magazine, E-Specials over tal van onderwerpen en diverse digitale tools.

Ook abonnee worden? Dat is fijn, dan kunnen wij ons onafhankelijke werk blijven voortzetten. Hier kan je je aanmelden