Het onderzoeksrapport van commissie De Vries en de #metoo-discussie maakten veel los in de sportwereld. Grensoverschrijdend gedrag bestaat en het kan bij elke vereniging plaatsvinden. De rol van Vertrouwens(contact)personen wordt belangrijker. Deskundigen en VCP-ers bij verenigingen bespreken de functie.

Er is een verschil tussen Vertrouwenspersoon en Vertrouwenscontactpersoon. De functie is anders en de opleiding dus ook. Een VP is uitgebreid geschoold. Bij een VCP gaat het om basiskennis. Bij sportverenigingen gaat het om VCP. Gerda Arends is bestuurslid bij Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen, waar sport haar aandacht heeft. Sinds het verschijnen van het onderzoeksrapport van commissie De Vries staat haar telefoon roodgloeiend. Uit het onderzoek blijkt dat twaalf procent van de sporters een ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft. Vier procent heeft te maken gehad met aanranding en verkrachting.

Lees het hele artikel in Sport FM, vakblad voor sportorganisaties.

Nog geen lid? Voor slechts €20,00 per maand het vakblad, E-Specials en nieuws op de website www.meerdansport.nl. Meld je hier aan!