Op 19 juni verschijnt Sport FM weer in digitale vorm. Wil je deze ook gratis lezen? Meld je dan aan op onze nieuwsbrief en je wordt automatisch op de hoogte gehouden. Liken op facebook kan ook!

In deze uitgave:

Boekel staat voor respect:
Respect! Daar draait het om in de gemeente Boekel. In het Brabantse dorp slaan sportverenigingen en scholen de handen ineen voor meer respect. Mede-organisatoren Gerard Nabuurs en Berry van de Wetering leggen uit hoe gemeente Boekel meer respect toont. In de vorige (papieren) editie al uitgebreid aandacht voor dit onderwerp. Sport FM TV was erbij en Marc Doornekamp interviewde de initiatiefnemers.

Blockchain … is dat iets voor de sport?
Heel actueel: de AVG, de wet op persoonsgegevens. Als het goed is, dan heeft iedere club dat nu voor elkaar. Het gaat dan met name om de veiligheid van persoonsgegevens die digitaal in databases worden opgeslagen. Bij de blockchain is er niet meer één eigenaar die alle gegevens op één plaats beheert, maar heeft iedereen een overzicht van alle gegevens. Peter Scholten ziet dat met blockchain kleine projecten met veel minder overhead en tijdverlies kunnen worden gefinancierd.

HCM Arnhem heeft rookvrij sportpark
In de vorige (geprinte) uitgave van Sport FM hebben we het artikel rookvrij gepubliceerd. Inmiddels is dat artikel door de KNHB overgenomen. Sport FM TV was er weer bij en interviewde Marc Doornekamp de voorzitter van HCM Arnhem, Frank Rikken.

Dit vindt Lutger
Lutger Brenninkmeijer is een echte doorgewinterde verenigingsprofessional. Met een scherpe blik stelt hij zichzelf continu vragen. Dit keer: Voetbal, wat is dat ook alweer?

E-Special Ledenbehoud
Ledenbehoud is voor sportclubs een essentieel thema. In een groot aantal sporten staat het ledental bij de clubs onder druk. Dan kun je denken aan ledenwerving als oplossing, maar het bestaansrecht van je club is ook sterk afhankelijk van je inspanningen om leden te behouden. Clubs die niet in staat zijn leden te behouden, zien het positieve resultaat van ledenwerving immers snel in rook opgaan. Gelukkig kun je zelf veel doen om leden te behouden. Jongeren gaan studeren of willen niet meer aan een club verbonden zijn. Voor ouderen is er niet altijd een passend aanbod. Hoe zorg je er als sportclub voor dat jouw leden niet weglopen? Deze E-special van Sport FM helpt daarbij.

De ‘Tackle-aansprakelijkheid’
Bijna een jaar geleden oordeelde het Gerechtshof Den Haag dat een amateurvoetballer zich tijdens een voetbalwedstrijd schuldig had gemaakt aan mishandeling van een tegenspeler door het maken van een zogenaamde ‘sliding tackle’. De uitspraak leidde tot veel ophef, maar ook tot de vraag wanneer een speler strafrechtelijk kan worden veroordeeld voor gedrag tijdens een sportwedstrijd en welke gevolgen deze uitspraak met zich mee zou kunnen brengen. Frank Verlaan en Amajanti Verbeek zijn als advocaat werkzaam op de sectie sport- en arbeidsrecht van CMS. In dit artikel gaan zij in op de betreffende uitspraak van het Gerechtshof Den Haag en de (mogelijke) gevolgen in dit kader.

Begin volgend seizoen komen we weer met een digitale uitgave. Met daarin in ieder geval de volgende artikelen:

  • We volgen Lutger Brenninkmeijer in zijn werk als verenigingsondersteuner.
  • Neemt Peter Scholten het rapport Wat is de sociaal economische waarde van sporten en bewegen eens scherp op de korrel
  • Gaan we bij ZPC Amersfoort op bezoek en spreken we met de voorzitters van de businessclub en van de Stichting Topsport van ZPC, respectievelijk Edi Gerritsen en Pieter Klaasse.
  • En nog veel meer.

Veel leesplezier en natuurlijk een fantastische (sport)zomer toegewenst!