Meer dan negentig procent van de gemeenten bezuinigt op sport. Daarbij heeft driekwart van de uitgaven betrekken tot accommodaties. Volgens Jan-Tonny Visser, Productmanager Accommodaties bij KNKV, vraagt dit van gemeenten en verenigingen noodgedwongen een andere kijk te openen. Bij de Dag van de Sportaccommodaties gaf Visser verdere uitleg.

“In de afgelopen vijfentwintig jaar was het de beurt aan hockey- en tennisverenigingen. Nu moeten voetbal- en korfbalverenigingen hun slag gaan. Dan wel op eigen initiatief of noodgedwongen door de gemeente. Gemeenten zoeken onder druk van de bezuinigingen naar oplossingen. Minder sportparken en efficiënter gebruik van de sportparken zijn daar één van. Of een multifunctionele bestemming: een SportPlus-karakter. Gemeenten leggen meer verantwoordelijkheid neer bij verenigingen. Dit kan door gedeeltelijke of volledige privatisering”, geeft Visser de huidige situatie aan.

Lees het hele artikel in Sport FM, vakblad voor sportorganisaties.

Nog geen lid? Voor slechts €20,00 per jaar het vakblad, E-Specials en nieuws op de website www.meerdansport.nl. Meld je hier aan!