Nationale Sportweek is begonnen!

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om lekker sporten en bewegen te promoten. Tijdens deze week zetten honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland hun deuren open en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. De Nationale Sportweek vindt plaats van 9 tot en met 17 september 2017.

Thema ‘Ik neem je mee’
Het thema ‘Ik neem je mee!’ is nauw verbonden met de Nationale Sportweek. Enthousiaste sporters worden dan geactiveerd om iemand mee te nemen naar hun sportclub die niet of weinig sport. Het is een effectieve manier om inactieve mensen van de bank te krijgen of vrijwilligers voor je sportclub te werven. Voor sportclubs en gemeenten dus een mooie kans om sportactiviteiten te organiseren die hierbij passen.

Sportieve thema’s
Tijdens de Nationale Sportweek omarmen we vijf grote maatschappelijke thema’s die belangrijk zijn voor Nederland en waar sport een bijdrage aan levert:

  • 9 september: Vrijwilligers
  • 11 september: Sportiviteit en respect
  • 13 september: Onderwijs en schoolsport
  • 15 september: Sport voor mensen met een beperking
  • 17 september: Sport & Bewegen

Als deelnemende gemeente of sportclub kun je ook aandacht aan deze thema’s besteden, passend bij je eigen doelstellingen. Wil je weten hoe, maak dan een sportprofiel aan en vind daar meer!

Europese Week van de Sport
De Europese Week van de sport gaat van start op 23 september en eindigt op 30 september. Onderdeel hiervan is onze Nationale Sportweek (die is iets eerder: van 9 tot 17 september) maar ook België, Denemarken, Duitsland, Slovenië, Cyprus, Ierland en nog zestien andere landen nemen in deze periode initiatieven om de bevolking aan het sporten en bewegen te krijgen, ongeacht leeftijd, achtergrond of conditie. Wist je overigens dat 59% van de Europeanen zelden of nooit sport of beweegt? De Europese Week van de Sport heeft, net als de Nationale Sportweek, als doel om meer mensen te laten sporten en bewegen in Europa. #BeActive is een oproep aan alle Europeanen, dus ook aan ons!

Overigens … In 2016 werden er landelijk 9.000 sportactiviteiten georganiseerd waaraan ruim één miljoen Nederlanders deelnamen. Recordaantallen, die ieder jaar weer toenemen.

Kijk hier voor de bron en meer informatie.
Foto: RTV Purmerend.

 

Nationale Sportweek