De club heeft een lekkend kantinedak en een businesshome dat door brand beschadigd is. Dat moet worden aangepakt, maar kost een aardige som met duiten. Dus naar de bank? Nee, denken ze in Veenendaal, we zetten een vakantiewoning in als hoofdprijs voor een loterij, georganiseerd door de BusinessClub. ‘Als we dit financieren dan zadelen we de vereniging met zo’n 400 leden generaties lang op met die schulden’, zo luidt de verklaring die op de website is geplaatst.

Volgens De Gelderlander moeten er dan wel 6.000 loten van €98,00 verkocht worden. Wanneer dat lukt, dan is de opbrengst van bijna €600.000 ruim voldoende voor de renovatie en de kosten van de vakantiewoning met eigen grond van €150.000. En als er nog wat overschiet, dan worden de kleedkamers of tribune ook nog aangepakt.

De actie wordt helemaal via Social Media uitgerold. Via onzeverloting.nl kan men tot aanschaf van de loten overgaan. De club zelf telt 400 leden, het benodigde aantal loten is 6.000. Een flinke klus, waar we De Merino’s succes mee wensen.

De Merino’s volgen hiermee overigens het voorbeeld van de Friese club Oude Syl. Daar was er meer vraag dan dat er loten waren, vermeldt de website.