Sportcentrum Papendal, Health Valley en Food Valley zijn allemaal te vinden in de provincie Gelderland. Voor de provincie reden genoeg de verschillende facetten samen te laten werken. Hieruit moeten innovaties volgen op het gebied van een gezondere leefstijl en betere sportprestaties.

De mogelijke kruisbestuiving komt voort uit de nieuwe subsidieregeling Sport en Innovatie waar Gedeputeerde Jan Markink begin deze maand de aftrap nam tijdens de Kick-off bijeenkomst in Ede. Aan de hand van inspirerende verhalen en pitches uit de sport- en zorgwereld is het de bedoeling dat de voorstellen leiden tot cross-overs op het gebied van sport, voeding en gezondheid.

Nieuwe ontwikkelingen liggen bijvoorbeeld op het terrein van oncologische revalidatie met een uitgewerkt programma voor voeding en beweging. Provincie Gelderland denkt aan programma’s voor preventie in welvaartsziekten. Ook geldt dit voor een persoonlijk afgestemd voeding- en bewegingsadvies in specifieke situaties voor atleet of patiënt.