Er was heel wat over te doen: voetbalvereniging SJC  zou op 16 december een  konijnenveiling met levende konijnen in de gemeentelijke sporthal organiseren. ‘Niets daarvan’, vonden vijf dierenbelangenorganisaties en stelde deze kwestie aan de kaak bij de gemeente Noordwijk met daarbij het dringende verzoek op te treden tegen het veilen van levende konijnen.
‘Door levende konijnen te veilen op een feestje van een voetbalvereniging waar men ook nog eens veel alcohol nuttigt, houdt men op geen enkel manier rekening met de intrinsieke waarde van de dieren en draagt men zeker niet bij aan het verantwoord aanschaffen van een dier en het daar zorgvuldig mee omgaan zoals de Wet dieren voorschrijft’, zo luidt het statement van de gezamenlijke organisaties. ‘Dit dierenmisbruik heeft bovendien niets met sport te maken, integendeel: het is bijzonder onsportief om zo met dieren om te gaan en geheel onnodig.’
De club zelf leek niet gevoelig voor de argumenten, en dus werd de gemeente zelf opgezocht. Uiteindelijk lost SJC het dan toch zelf op, zo lezen we op de site van Comité Dierennoodhulp: “Wij zijn heel erg blij dat het bestuur van voetbalvereniging SJC in Noordwijk besloten heeft om de konijnen geheel uit de veilingcatalogus te halen en aanstaande zaterdagavond slechts pluche konijnen in de konijnenhokken gaat zetten als herinnering voor hoe het ooit begonnen is. Wij zijn heel erg blij dat zij dit diervriendelijke en sportieve besluit genomen hebben en wensen hen zaterdagavond 16 december een gezellige en feestelijke veiling toe!”