De kleedkamer als kasteel

De kleedkamer is voor veel sporters heilig. Daarin kun je alles bespreken: zaken die met de sport of niet met de sport te maken hebben. Wilfred van Leeuwen, de succesvolle coach van amateurclub VVSB (halve finalist in de KNVB beker), noemt de kleedkamer ‘het kasteel van zijn ploeg’.

Kasteel
In teambuilding is communicatie en duidelijkheid essentieel, weet Van Leeuwen. Dat begint met het creëren van een sociaal veilige omgeving. “Bij alle clubs is dat voor mij hetzelfde verhaal: de kleedkamer is ons kasteel. Daarin moet we alles tegen elkaar kunnen zeggen. Alles blijft daar. Ons kasteel heeft dikke muren. Als we winnen, mogen mensen er bloemen neerleggen en als we verliezen mogen ze het proberen kapot te schieten. De basis is sociale veiligheid waarbij je elkaar de waarheid kunt vertellen. Dat is voor mij de voorwaarde om goed met elkaar te kunnen werken. Het is een proces. Door spelers vertrouwen te geven en met ze te praten, ook over andere dingen dan voetbal, groeit het vertrouwen. Zoiets lukt niet binnen een maand en duurt tot je uit elkaar gaat. Je moet spelers uitdagen om ze beter te maken. Dat doe ik bijvoorbeeld door ze inbreng te geven tijdens de trainingen. Inbreng door middel van vragen stellen, ze met elkaar te laten praten over voetbalsituaties. Dat leidt tot bijzondere gesprekken op het veld die het proces ten goede komen. We zien elkaar vier keer per week en hebben dus genoeg momenten om met elkaar te praten. Wel is het zo dat we met het eerste en het tweede samen trainen. Dat zijn samen 35 spelers die allemaal een vorm van aandacht verdienen. Als je (in willekeurige volgorde) beter gaat spelen, de sfeer beter wordt, de resultaten komen, dan helpt dat mee in het gehele proces.”

Vertrouwen
“Soms is het voor spelers niet even makkelijk om elkaar te vertrouwen”, vervolgt hij. “Je hebt te maken met veel persoonlijkheden en dat kan botsen. Toch moeten twee tegenpolen wel met elkaar een wedstrijd spelen. Daar praat je over en manipuleer je op trainingen. Je zoekt een bepaalde vorm waarin ze samenwerken of juist tegenover elkaar staan. Dat kan op honderd manieren. Je hebt als trainer ook niet achttien dezelfde persoonlijkheden nodig, want dat wordt niks.”

 

Date: 2016-02-26
Source: TrainersMagazine