Door Lutger Brenninkmeijer

Meer dan één miljoen vrijwilligers, vanuit verschillende stromingen, bouwden in meer dan een eeuw aan de sportinfrastructuur. Toch zijn er veel geluiden dat de verenigingscultuur onder druk staat door toenemende eisen, de individualisering en teruglopende belangstelling voor vrijwilligerstaken. Of wat te denken van de nieuwe wetgeving op het terrein van alcohol en tabak. In hoeverre raakt dat de kas van de clubs.

In de samenleving groeit de afstand tussen politiek en kiezer. Hier is een parallel te trekken met de verhouding bestuur en leden. Sport FM is in den lande op zoek gegaan naar onderwerpen die de huidige sportbestuurders bezig houdt. In de komende edities zullen we elke keer één thema bespreken en voorleggen aan een sportbestuurder. We hopen hiermee de theorie en praktijk dichter bij elkaar te brengen en bestuurder te inspireren met tastbare voorbeelden. Denk hierbij aan vragen als: hoe verduurzaam je de accommodatie, welke dimensie geeft gehandicaptensport in de club of in hoeverre het bestuur strategisch handelt of toch meer operationeel acteert.

U heeft een deel uit het artikel gelezen. Het hele artikel is beschikbaar voor abonnees van Sport FM, al meer dan 20 jaar het vakblad voor sportorganisaties. Voor €20,00 per jaar ben je al abonnee en dan krijg je 4x per jaar Sport FM op de mat, 4x per jaar een digitaal magazine, E-Specials over tal van onderwerpen en diverse digitale tools.

Ook abonnee worden? Dat is fijn, dan kunnen wij ons onafhankelijke werk blijven voortzetten.

Hier kan je je aanmelden