Heerenveen ‘Sportgemeente van het jaar’

De gemeente Heerenveen is ‘Sportgemeente van het Jaar 2017’ , zo werd bekend tijdens het congres van Vereniging Sport en Gemeenten in Arnhem.

Heerenveen
Volgens de jury was het een nek-aan-nek race met de gemeenten Alphen aan de Rijn, ‘s-Hertogenbosch en Hoogeveen. ‘Heerenveen kent een goed voorzieningenniveau, een gevarieerd sportaanbod, een hoog deelnamecijfer aan sport en goed gefundeerde beleidsplannen. De jury is erg gecharmeerd van het complete sport- en beweegbeleid van een gemeente van bescheiden omvang. Heerenveen lijkt het allemaal te hebben. Ze staat natuurlijk al bekend als topsportgemeente. Maar ze bouwt ook ambitieus aan de breedtesport: voor inwoners, scholen, verenigingen en accommodaties’, zo luidt het oordeel van de jury.

De verkiezing
De Verkiezing ‘Sportgemeente van het Jaar’ bestaat uit twee onderdelen.’ De deelnemende gemeenten hebben een vragenlijst ingevuld waarmee het ‘sportklimaat’ in beeld is gebracht. Daarnaast beschrijven zij hun Beste Initiatief 2016/2017 op sport- en beweeggebied. De jury voor de Verkiezing Sportgemeente 2017 bestond uit vertegenwoordigers van VNG, NOC*NSF, Kenniscentrum Sport, Mulier Instituut en Vereniging Sport en Gemeenten.

 

Sport FM geeft vanaf 2017 E-specials uit: digitale naslagwerken over alles dat met sportclubs en sportaccommodaties te maken heeft. Deze E-specials worden jaarlijks geüpdatet. Als abonnee ontvang je 4 keer per jaar Sport FM op de deurmat en 2 keer digitaal in jouw mailbox. Daarnaast kun je alle E-specials bekijken. Nog geen abonnee? Ga naar www.meerdansport.nl/lid-worden.