Bij het inrijden van het Gelderse dorp Doornenburg, goed voor 3000 inwoners, is het relatief rustig. Als sportpark de Vijzel in zicht komt, wordt het drukker. Op het terrein huisvest voetbalvereniging GVA zich, terwijl ook enkele beweeggroepen actief zijn op het sportpark. Een resultaat in het kader van GVA Open: meer dan alleen voetbal.

Een trend in de Nederlandse maatschappij. Steeds meer verenigingen worden meer dan alleen voetbal-, hockey- of handbalvereniging. De clubs willen hun accommodatie beter benutten en meer doen voor de samenleving om hen heen. ,,Een open club kenmerkt zich door een open houding van de kartrekkers en betrokken van de club”, meldt het NOC*NSF op haar website. Daar is voorzitter Wilko Brom een goed voorbeeld van. Na zijn aanstelling in 2015 rolde het balletje bij GVA. Marc Doornekamp was namens Sport FM TV erbij en maakte deze minireportage.

U heeft een deel uit het artikel gelezen. Het hele artikel is beschikbaar voor abonnees van Sport FM, al meer dan 20 jaar het vakblad voor sportorganisaties. Voor €20,00 per jaar ben je al abonnee en dan krijg je 4x per jaar Sport FM op de mat, 4x per jaar een digitaal magazine, E-Specials over tal van onderwerpen en diverse digitale tools.

Ook abonnee worden? Dat is fijn, dan kunnen wij ons onafhankelijke werk blijven voortzetten. Hier kan je je aanmelden