‘Open Sportpark’ in Putten?

De gemeente Putten heeft de ambitie om van sportpark Putter Eng een ‘open sportpark’ te maken.

Sportpark Putter Eng
Putter Eng is een traditioneel sportpark waardoor er buiten de businessclub met ondernemers geen andere organisaties zijn gevestigd. Met het open sportpark wordt ingezet om deze organisaties wel binnen te halen. Stichting Welzijn Putten is al met een eerste pilot gestart. Met kinderopvang, scholen, ouderenorganisaties, Jong Putten en andere maatschappelijke instellingen is de gemeente in gesprek. Voorzitter Albert de Bruin van SDC(P) geeft aan dat zijn vereniging op dit terrein al actief is. Onder meer wordt al gewerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook kent de vereniging een florerend G-team met bevlogen en opgeleide trainers en begeleiders. Verder geeft de vereniging onderdak en support aan de Koningsspelen en de Nationale Sportweek naast onder meer schoolvoetbal. Volgens het college moet de Putter Eng zich de komende jaren ontwikkelen naar een open sportpark als bruisend centrum waar allerlei activiteiten en mensen samenkomen.

Kosten
De totale kosten bedragen 170.000 euro. De gemeente is bereid hiervan 120.000 euro voor haar rekening te nemen, aan de provincie wordt een subsidie gevraagd van 50.000 euro. Het gaat onder meer om de aanstelling van een sportparkmanager voor een periode van twee jaar.

Bron en meer informatie: Het Kontakt Harderwijk
Kijk hier voor meer informatie over ‘Vitale Sportparken’

 

Sport FM is al meer dan 20 jaar het onafhankelijke platform voor sportbestuurders. Als abonnee ontvangt u 4 keer per jaar Sport FM in de bus, 2x per jaar het digitale magazine, heeft u toegang tot het redactionele archief, wordt u uitgenodigd voor onze gratis bijeenkomsten, heeft u gratis toegang tot de E-Specials en nog veel meer. Dit alles voor slechts €20,00 voor het eerste jaar, daarna €40,00. Nog geen abonnee? Klik hier om abonnee te worden. Op de hoogte blijven via Facebook? Like us here.