Geld verdienen met evenementen

Jaarlijks zijn er tal van evenementen, variërend in thema en grootte. Van festivals en grote muziekevenementen tot aan foodtruck events en sportfestiviteiten; met ieder zijn eigen doelgroep en bijbehorende marketingmogelijkheden.

Het hosten van een evenement biedt daarom financiële voordelen. Natuurlijk is de ticketverkoop een grote bron van inkomen. Maar ook gratis evenementen kunnen inkomsten opleveren.

Daarom 7 tips om te verdienen aan jouw event

1. Zoek sponsoren
2. Verkoop advertenties
3. Verkoop VIP tickets
4. Verkoop merchandise-artikelen
5. Vraag standhouders
6. Doe marktonderzoek
7. Hou loterijen en veilingen

Welke manier(en) je ook kiest, zorg voor consistente communicatie- en marketinguitingen en schrijf bij voorkeur een businessplan.

Bron en meer informatie: EventBranche.

Kijk ook eens naar onze E-Special Derde Geldstromen, E-Special Sponsoring en onze Sponsortoole Sponsoring en onze Tool Clubkasspekken.


Sport FM geeft vanaf 2017 E-specials uit: digitale naslagwerken over alles dat met sportclubs en sportaccommodaties te maken heeft. Deze E-specials worden jaarlijks geüpdatet. Als abonnee ontvang je 4 keer per jaar Sport FM op de deurmat en 2 keer digitaal in jouw mailbox. Daarnaast kun je alle E-specials bekijken. Nog geen abonnee? Ga naar www.meerdansport.nl/lid-worden.