In augustus 2018 kwalificeerde de kantonrechter Amsterdam de relatie tussen een amateurvoetbalvereniging en een Technisch Coördinator – die als vrijwilliger actief was voor de voetbalvereniging – als arbeidsovereenkomst. Dit leidt tot de vraag wanneer een “vrijwilligersovereenkomst” (toch) kan worden beschouwd als een arbeidsovereenkomst. Hieronder zullen wij ingaan op voornoemde uitspraak en de relevante aspecten in dit kader.

In de uitspraak van de kantonrechter Amsterdam d.d. 8 augustus 2018[1] meende amateurvoetbalvereniging RKSV Door Combinatie Groot (“DCG”) dat sprake was van een vrijwilligersovereenkomst, terwijl de “vrijwilliger” (de “Technisch Coördinator”) stelde dat sprake was van een arbeidsovereenkomst. De feiten waren als volgt. De Technisch Coördinator werd vanaf april 2017 Technisch Coördinator voor de onderbouw (“TCO”) bij DCG voor ongeveer 14 uur per week. De Technisch Coördinator heeft in dat kader een door hem opgestelde concept-arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan DCG toegestuurd.

U heeft een deel uit het artikel gelezen. Het hele artikel is beschikbaar voor abonnees van Sport FM, al meer dan 20 jaar het vakblad voor sportorganisaties. Voor €20,00 per jaar ben je al abonnee en dan krijg je 4x per jaar Sport FM op de mat, 4x per jaar een digitaal magazine, E-Specials over tal van onderwerpen en diverse digitale tools.

Ook abonnee worden? Dat is fijn, dan kunnen wij ons onafhankelijke werk blijven voortzetten. Hier kan je je aanmelden