Het bekendste computerspel in Nederland is FIFA. Reden genoeg voor SC Overdinkel het onder kinderen populair spel te gebruiken voor de promotie van de vereniging. De club uit Overijssel heeft zelfs het idee voor een officiële wedstrijd een potje FIFA te spelen tussen beide partijen.

Daarnaast draagt FIFA volgens Rene Weggen van SC Overdinkel bij aan de saamhorigheid binnen een groep. ,,Dit is beter dan dat de jongens alleen thuis voor hun beeldscherm zitten”, legt Weggen uit bij RTV Oost. Buurtsportcoach Jurgen Schiphorst van Gemeente Losser laat een andere theorie los op FIFA. ,,Het blijkt dat jongens die niet zo goed kunnen voetballen, in FIFA juist erg goed zijn. Dat zorgt voor meer aanzien van deze jongens.” Het stijgen in de hiërarchie moet ervoor leiden dat deze jongeren actief bij de club blijven. ,,Ze zullen minder snel afhaken.”

De kans is groot dat SC Overdinkel, in de persoon van winnaar Stijn Egberink, de primeur heeft onder de amateurvoetballers. De eDivisie is al langer een bekend fenomeen. Hierin strijden achttien e-gamers die allen een Eredivisieclub vertegenwoordigen.