Sport FM is in den lande op zoek gegaan naar onderwerpen die de huidige sportbestuurders bezig houdt. In de komende edities zullen we elke keer één thema bespreken en voorleggen aan een sportbestuurder. We hopen hiermee de theorie en praktijk dichter bij elkaar te brengen en bestuurder te inspireren met tastbare voorbeelden. In dit artikel staat diversiteit in het bestuur centraal. Lutger Brenninkmeijer gaat in op het begrip diversiteit en toog naar het zuiden van het land om te spreken met bestuursleden Claire Bindels en Robielly van Kempen – Martis van Sittard Condors.

Op televisie was een programma over het Nederlandse bedrijfsleven. Een Amerikaanse organisatie deskundige kreeg de foto’s voorgelegd van de grote Nederlandse AEX fondsen zoals Philips, Akzo Nobel, Unilever en Shell. Hem werd gevraagd wat hij zag. Zijn conclusie was dat elke board die hij zag uit dezelfde soort mensen (vooral mannen) bestond. Het was bijzonder om te zien dat als de CEO een blauw pak met wit overhemd en rode das aan had, de andere managementleden exact hetzelfde aan hadden. Ook was de houding van iedereen gelijk. Of je naar een spiegel zat te kijken. Het was duidelijk dat gelijkgestemden elkaar opzoeken.

U heeft een deel uit het artikel gelezen. Het hele artikel is beschikbaar voor abonnees van Sport FM, al meer dan 20 jaar het vakblad voor sportorganisaties. Voor €20,00 per jaar ben je al abonnee en dan krijg je 4x per jaar Sport FM op de mat, 4x per jaar een digitaal magazine, E-Specials over tal van onderwerpen en diverse digitale tools.

Ook abonnee worden? Dat is fijn, dan kunnen wij ons onafhankelijke werk blijven voortzetten. Hier kan je je aanmelden