“Het beeld is dat relatief veel oudere, autochone mannelijke Nederlanders het bestuur vormen”, schetst Mar Schuringa, coördinator Diversiteit bij de KNVB, het huidige voetballandschap. “In drie jaar zag ik nooit een buitenlandse bestuurder”, verduidelijkt Önder Erzurum. De 38-jarige Nederlander is kind van Turkse ouders, opgegroeid in het dorpje Renkum én hij is penningmeester bij CHRC.

Ruim één op de vijf Nederlands heeft een migratieachtergrond, blijkt uit onderzoek van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Daarom rijst de vraag: Waarom zien wij deze verhouding (twintig procent) niet terug in de bestuurskamers? Schuringa en Erzurum gissen naar een antwoord. Marc Doornekamp toog met pen en camera naar Renkum en tekende dit betrokken verhaal op voor Sport FM TV.

Lees het hele artikel hier. Het hele artikel is nu gratis beschikbaar via bovenstaande link, maar normaal gesproken enkel voor abonnees van Sport FM, al meer dan 20 jaar het vakblad voor sportorganisaties. Voor €20,00 per jaar ben je al abonnee en dan krijg je 12x per jaar Sport FM digitaal, E-Specials over tal van onderwerpen en diverse digitale tools.

Ook abonnee worden? Dat is fijn, dan kunnen wij ons onafhankelijke werk blijven voortzetten. Hier kan je je aanmelden