In het nieuwe sportakkoord is het belang van de sportvereniging onderkent. De nationale overheid ziet in dat het versterken van de verenigingscultuur in Nederland een belangrijke pijler is om de kwaliteit van de samenleving te vergroten. Na vele jaren van discussie is er een doorbraak: de grote hoeveelheid verenigingen die in land rijk is worden voor vol aangezien!

Om clubs te versterken zullen veelal veranderprocessen op gang gebracht moeten worden. In het bedrijfsleven wordt er al langer geroepen: als je je niet aanpast aan de vernieuwde context dan teken je je eigen doodvonnis. Einstein zei ooit: als je doet wat je deed dan krijg je wat je kreeg. Maar veranderprocessen op gang brengen is niet eenvoudig.

U heeft een deel uit het artikel gelezen. Het hele artikel is beschikbaar voor abonnees van Sport FM, al meer dan 20 jaar het vakblad voor sportorganisaties. Voor €20,00 per jaar ben je al abonnee en dan krijg je 4x per jaar Sport FM op de mat, 4x per jaar een digitaal magazine, E-Specials over tal van onderwerpen en diverse digitale tools.

Ook abonnee worden? Dat is fijn, dan kunnen wij ons onafhankelijke werk blijven voortzetten. Hier kan je je aanmelden