Door teruglopende inkomsten uit subsidies en minder contributie opbrengsten als gevolg van dalende ledenaantallen zien veel verenigingen zich genoodzaakt andere activiteiten te ontwikkelen om geld te ‘verdienen’. Er zijn echter ook clubs waarbij dat helemaal niet aan de orde is en het creatieve ondernemerschap als ‘vanzelf’ bij de verenigingscultuur past. Over die clubs gaat deze serie, waarbij we dit keer op bezoek gaan bij een atletiekvereniging: GAC uit Hilversum. We spreken met de voorzitter van de sponsorcommissie Ben Bus. Buiten op de sintelbaan lopen de atleten zich warm voor hun wekelijkse training.

De Gooise Atletiek Club (GAC) Hilversum is één van de grootste atletiekverenigingen van Nederland. GAC biedt haar leden een breed en kwalitatief hoogstaand trainingsaanbod, heeft uitgebreide faciliteiten en kent een rijk verenigingsleven. GAC heeft circa 1600 leden, van 5  tot 85 jaar, die sporten op alle mogelijke niveaus. Iedereen met een atletiekhart voelt zich thuis bij GAC. Men maakt onderscheid tussen loopsport en wedstrijdatletiek. Jeugd valt bij GAC onder de wedstrijdatletiek. Loopsport disciplines zijn hardlopen, nordic walking, bootcamp  en sportief wandelen. Wedstrijd-atletiek is de ‘moeder’ aller sporten en omvat een veelheid aan baansporten als sprint, verspringen, hordelopen en polsstok hoogspringen

 

U heeft een deel uit het artikel gelezen. Het hele artikel is beschikbaar voor abonnees van Sport FM, al meer dan 20 jaar het vakblad voor sportorganisaties. Voor €20,00 per jaar ben je al abonnee en dan krijg je 4x per jaar Sport FM op de mat, 4x per jaar een digitaal magazine, E-Specials over tal van onderwerpen en diverse digitale tools.

Ook abonnee worden? Dat is fijn, dan kunnen wij ons onafhankelijke werk blijven voortzetten. Hier kan je je aanmelden