De meerwaarde van een fusie

Een fusie wordt in veel gevallen uitgevoerd om als club het hoofd boven water te houden. Wanneer clubs fuseren heeft dat simpelweg ook de nodige voordelen. Denk aan kostenefficiëntie, extra inkomsten, het bundelen van kennis en een betere positie richting de gemeente.

Wanneer twee of meer clubs fuseren zijn deze in staat on schaalvoordelen te creëren. Omdat ze het aantal leden bundelen wordt bijvoorbeeld de inkoop voor de kantine voordeliger. Het inkopen van grote hoeveelheden is eenvoudigweg goedkoper dan wanneer het om kleinere hoeveelheden gaat.

 

In de komende editie van SportFM (nr.4) gaan we via een E-Special uitgebreid op dit onderwerp in. De volgende stappen komen aan de orde …

* Stap 1: de oriëntatiefase
* Stap 2: informeren van de betrokkenen
* Stap 3: onderzoek
* Stap 4: inventarisatie
* Stap 5: voorstel en besluitvorming
* Stap 6: integratie
* Stap 7: Evaluatie van de fusie


Meer informatie over dit artikel, nieuwsgierig geworden en wilt u ook de komende editie op de deurmat ..?
Word dan abonnee! Sport FM is al meer dan 20 jaar het onafhankelijke platform voor sportbestuurders. Als abonnee ontvangt u 4 keer per jaar Sport FM in de bus, 2x per jaar het digitale magazine, heeft u toegang tot het redactionele archief, wordt u uitgenodigd voor onze gratis bijeenkomsten, heeft u gratis toegang tot de E-Specials en nog veel meer. Dit alles voor slechts het Jubileumtarief van € 20,00 voor het eerste jaar, daarna € 40,00. Nog geen abonnee? Klik hier om abonnee te worden. Op de hoogte blijven via Facebook? Like us here.