Bij de Amsterdamse voetbalclub DVVA (Door Vriendschap Verenigd Amsterdam) doen ze hun naam eer aan. Door middel van vriendschap konden de hoofdstedelingen de renovatie van het verouderde clubhuis realiseren. Inmiddels wordt er al druk gewerkt aan de uitvoering, zo lezen we op de website van DVVA.

Een nieuwe kantine, nieuwe kleedkamers en uiteindelijk werd ook het dak aangepakt. ,,Omdat wij voor duurzamere oplossingen kozen, liepen de kosten op naar drie ton”, vertelt penningmeester Arthur van de Velde op de website van de KNVB.

DVVA had niet zomaar drie ton in de kassa. De club kwam zelf tot 90.000 euro, terwijl de gemeente een ton bijdroeg aan het project. Voor de resterende ton deed DVVA een beroep op de leden. Middels een obligatielening kunnen leden hun bijdrage leveren. Een obligatie kost 250 euro en de kopers krijgen gedurende de looptijd 3 procent rente.

Deze manier wierp zijn vruchten af. Ruim 95.000 euro haalde DVVA op. De verkoop van symbolische bakstenen leverde nog eens 5.000 euro op. ,,De betrokken bij de club is prachtig. Er staat nu een clubhuis waar DVVA weer jaren mee vooruit kan.”