Respect! Daar draait het om in de gemeente Boekel. In het Brabantse dorp slaan sportverenigingen en scholen de handen ineen voor meer respect. Mede-organisatoren Gerard Nabuurs en Berry van de Wetering leggen uit hoe gemeente Boekel meer respect toont.

Gerard Nabuurs en Berry van de Wetering zitten aan tafel in de bestuurskamer van voetbalvereniging Boekel Sport uit het gelijknamige Brabantse dorp. Het is tijd voor een evaluatie over de afgelopen periode waarin respect het onderwerp in Boekel was. Volgens Nabuurs (commissievoorzitter normen & waarden bij Boekel Sport) begon dit onderwerp te leven nadat grensrechter Richard Nieuwenhuizen door agressie op een voetbalveld kwam te overlijden. Dat haalde het landelijke nieuws en de impact was groot, ook bij Boekel Sport: “Het weekend erop werden alle wedstrijden afgelast en werden samenkomsten georganiseerd. Ook hier in Boekel. Toen is het woordje ‘respect’ echt gaan leven binnen Boekel”, herinnert Nabuurs zich de gebeurtenissen rondom Richard Nieuwenhuizen.

Lees het hele artikel in Sport FM, vakblad voor sportorganisaties.

Nog geen lid? Voor slechts €20,00 per jaar het vakblad, E-Specials en nieuws op de website www.meerdansport.nl. Meld je hier aan!